Boelhouwer Coaching & Projectbegeleiding
Verandering door beweging
Welkom
Diensten
Werkwijze en visie
De coach
Contact
Werkwijze en visie
Bij veel coaching speelt praten een grote rol. Via taal uiting geven aan je obstakels, wensen en dromen is heel gebruikelijk. Terecht!
 
Taal is ook mentaal, en doet een groot begrip op de ratio, het verstand. Een verandering die ingezet is door de rationele kant mist een deel van het geheel. Dat is waardoor verandering vaak niet echt goed beklijfd. Of de beoogde ontwikkeling komt niet werkelijk tot stand.
Naast de ratio/het verstand, speelt het lichaam een belangrijke rol. “Een gezonde geest in een gezond lichaam” en “als je lekker in je vel zit lukt alles beter” zijn niet mis te verstane waarheden.
Om die reden is werken aan ontwikkeling via taal dan ook slechts één aspect van het geheel.
 
Door loop/wandelcoaching zul je je energie op een andere manier ervaren en inzetten. Hoe dat werkt?
 
Als gevolg van fysieke inspanning voel je ontspanning, zowel fysiek als mentaal. De ontspanning geeft rust, waarmee je complexe uitdagingen eenvoudiger, met meer kracht in jezelf, tegemoet kunt reden. Door meer beweging aan je dagelijkse leven toe te voegen wordt je zowel lichamelijk als geestelijk fitter. Heel letterlijk voel je dat een gezond lichaam en een gezonde geest elkaar versterken. Het lopen in de buitenlucht versterkt dit effect extra. Voelen, waarnemen en ervaren naast denken, reflecteren en praten.
Door het letterlijk in beweging komen veranderen een paar andere zaken automatisch mee:
-         De linker en de rechterhersenhelft gaan beter samenwerken, je wordt creatiever
-         Door beweging komt endorfine vrij, een lichaamseigen stof, die zorgt voor een prettig gevoel
-         De bloedsomloop verbetert en er vindt een daling plaats van de concentratie van het stresshormoon cortisol
-         Je ervaart meer energie, waardoor je productiever bent
 
Lopend coachen geeft uiteraard de gelegenheid gebruik te maken van de omgeving en de elementen: bochten, zijpaden, bruggen, bossen, kleur, regen, zon, stilstaan en stilte.
 
Andere elementen die in de coaching kúnnen worden ingezet zijn onder andere RET, kernkwaliteiten, geleide meditatie, FLOW, yoga, auracleansing, energiewerk.
 
Deze vorm van coaching is uiteraard ook geschikt bij herstel van ziekte, stress en burnout. Het is tevens inzetbaar in het kader van vitaliteitsmanagement in uw organisatie!
 
 

PRAKTISCH
 
Een coachingstraject varieert in duur, afhankelijk van de aard van de coachvraag, van 1 tot maximaal 8 sessies van 1½ tot 2 uur.
Ik start altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Na afloop geef jij aan of je al dan niet gebruik maakt van mijn diensten.
 
 
Tarieven op aanvraag, van 0 tot 150 euro per uur. Exclusief btw en reiskosten.
 
 
 


Welkom
Diensten
Werkwijze en visie
De coach
Contact